Mesa sectorial d’educació: quota de professorat

Avui hem assistit a la Mesa Sectorial Extraordinària, amb el punt únic a tractar sobre els criteris de confecció de grups i de quota de professorat als centres públics.

Aquest document és molt tècnic, marca els criteris que cal seguir per distribuir l’alumnat en grups segons l’etapa, el nombre d’hores de cada grup, les hores del professorat, etc. En tenir la versió definitiva ampliarem la informació.

Si bé s’han fet millores com són desdoblament de grup a primària a partir de 25 alumnes, cosa que farà baixar un poc la ràtio mitjana, Alternativa troba que encara són insuficients.

Continuem amb centres on la ràtio segueix sent molt elevada i aquest és un problema que l’educació balear arrossega des de fa ja temps sense vistes de solució a curt termini per manca de finançament.

Pel que fa a l’horari lectiu del docent, el criteri és de 25 període a Infantil i Primària i de 18 a 21 períodes a Secundària. Alternativa reivindica 23 períodes a Infantil i Primària i 18 a Secundària, igual que en altres comunitats com València o Catalunya.

Pensam que ja no basten les bones paraules de reconeixement als docents de les Balears pel seu esforç i dedicació durant el curs tan dur que acaba. Els docents es mereixen un reconeixement tangible en reducció de càrrega laboral i en augment real de sou. 

Alternativa considera que el responsable de la Conselleria d’Educació ha mancat de capacitat de negociació per obtenir un millor pressupost per l’àmbit que dirigeix. Alhora, considerem que la representant del Govern Balears manca de capacitat de negociació per obtenir un millor finançament, cosa que repercuteix en el pressupost que l’Educació es mereix.

Per tots aquests motius Alternativa ha votat en contra del document presentat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *