Mesa sectorial: “Avantprojecte de llei educativa” i bloqueig econòmic dels centres

La Mesa Sectorial d’Educació s’ha reunit avui, amb la presència del conseller, sr. Martí March, per tractar diversos punts:

Avantprojecte de llei educativa de les Illes Balears

El conseller ha explicat la motivació de crear ara una llei educativa pròpia: crear un pacte social i polític per tal de mantenir un projecte educatiu en el temps, com han fet a Euskadi, Catalunya o a les Illes Canàries.

Volen “institucionalitzar l’Educació amb uns punts bàsics indiscutibles” i que eviti l’alternança política. Una llei oberta i que, de manera progressiva, incorpori els estudis 0-3. A més, vol establir “institucionalitzar la participació” del conjunt de membres de la comunitat educativa.

De la nostra banda, hem advertit que presentarem les esmenes necessàries per evitar errades greus en el naixement de la llei i hem especificat que:

-No volem una llei sostinguda amb la LOMQE.

-No veiem una aposta clara per millorar les ràtios en els centres escolars.

-No s’aposta per la democratització dels centres.

-Es continua apostant per una escola amb religió.

-Es posa en dubte l’escola en català.

-A nivell pressupostari, aposta per augmentar a un 5% del PIB en 8 anys. Insuficient.

-Les direccions dels centres podran triar a dit els seus treballadors.

-Les escoles concertades no es veuran compromeses a res.

En general, no veiem que aquesta llei, aglutinadora de normativa actualment vigent, no aporti cap millora a l’educació de les Balears.

Hem sol·licitat començar de zero i establir un grup de treball dins de la mesa sectorial per tractar-la. Ens han contestat que es farà una altra mesa més endavant i que el Consell Escolar de les Illes Balears s’haurà de posicionar.

-Bloqueig econòmic dels centres educatius: La Conselleria d’educació ha reconegut que han creat un problema greu en el dia a dia dels centres i que es reunirà amb directors i famílies per buscar una solució i una nova manera de gestionar els recursos propis.

Premsa:
https://cadenaser.com/emisora/2020/01/13/radio_mallorca/1578922077_818670.html

https://www.ultimahora.es/noticias/local/2020/01/14/1134451/educacio-recorta-millones-remanentes-215-centros-baleares.html

Miquel Àngel Santos, portaveu, atenent els mitjans de comunicació després de la Mesa Sectorial. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *