Mesa Sectorial 18 de maig: “Tornada als centres educatius”

A la Mesa sectorial telemàtica d’avui s’ha tractat el “Protocol de desescalada dins l’àmbit de educatiu de la CAIB”

El Conseller ha exposat la nova proposta de desescalada a les aules, com a punts destacables:

  • El retorn a les aules de forma general serà al setembre per iniciar el curs 20-21
  • El curs actual finalitzarà de forma telemàtica, com està previst a la darrera instrucció sobre avaluació.
  • Es proposa la realització  de tutories als cursos que impliquen canvi de cicle, 4ESO, 2n batxillerat, darrer curs de FP i estudis de règim especial.
  • Els estudis d’educació especial, les escoletes 0-6 competència de la Conselleria d’educació no reprendran activitats presencials, la resta  d’escoletes decidirà cada una de les administracions competents. 

La conselleria està elaborant una adaptació del protocol sanitari del ministeri de sanitat que rebrem dimecres, i es negociarà a la Comissió partitària de seguretat laboral. 

Per part d’Alternativa, hem valorat positivament el canvi que ha fet la Conselleria, respecte a la proposta anterior, limitant el retorn a les tutories concertades només en alguns cursos. Aquesta proposta, en essència, és molt semblant a la què férem des d’Alternativa quan es va plantejar el retorn a les aules. En tot cas, s’ha de garantir la seguretat d’alumnes i docents, establint protocols sanitaris elaborats per especialistes i no pels equips directius. 

En relació a les tutories proposades, hem exposat els problemes que poden generar si hi ha molts alumnes que les demananen,  a l’hora de compaginar-les amb la docència virtual, i també la problemàtica dels docents confinats en una illa diferent al lloc de treball, si no hi possibilitat real de desplaçar-se. La conselleria ha dit que ho tendran en compte i que els docents només hauran d’anar al centre el temps imprescindible per les tutories programades amb antelació. 

També per a la finalització d’aquest curs, hem tornat a demanar que la conselleria i els equips directius redueixin la burocràcia i l’elaboració de múltiples informes  als docents i confiïn en ells i en la feina feta durant aquest període excepcional. 

És evident que el curs 20-21 serà un curs complicat i que sense una vacuna ens trobarem davant un curs que exigirà canvis a tots, per això hem demanat posar-nos a planificar el pròxim curs i des d’Alternativa estam a dispocició de l’administració per col·laborar en el disseny de possibles escenaris. La situació exigirà molts més recursos dels habituals, que mai han sobrat. Per això hem demanat fer un front comú per reclamar una millora del pressupost educatiu, no en percentatge del PIB, sinó en xifres concretes per poder fer front a una davallada de ràtios,  increment de plantilla, millora de la formació digital, el finançament dels recursos digitals dels docents i d’altres despeses en material de prevenció.  

Aquesta situació ens ha agafat a tots per sorpresa i els docents han reforçat sobre la marxa l’educació a distància a base de molt dedicació i moltes hores. Al curs 20-21, ja s’ha de preveure aquesta situació i la càrrega de feina que això suposarà, per això s’ha de pressupostar un increment de plantilla suficient. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *