Alternativa

Sindicat Docent

L’acord de Govern PP-VOX, una amenaça per l’escola pública, de qualitat i en català!

El Partit Popular, liderat per Marga Prohens, formarà un Govern en solitari després d’un acord estable amb el partit d’ultradreta VOX. Pel que fa a l’educació, segons han informat ells mateixos, tenen la intenció de fer modificacions que afectaran greument el dia a dia dels docents, dels alumnes i de les seves famílies. 

En primer lloc, volem mostrar el nostre rebuig a aquest acord ja que és totalment oposat al model educatiu que defensam des del Sindicat Alternativa. 

Quant a la tria de primera llengua, des d’Alternativa lluitarem per evitar qualsevol tipus de segregació lingüística! S’ha demostrat que el català, llengua pròpia de les Illes Balears, és un element cohesionador de la societat que equilibra la balança del coneixement de les llengües oficials. El PP de Bauzá ja ho va intentar just abans de començar el camí cap al mal record del TIL. La segregació per idioma pot comportar un increment de cursos per poder dur a terme els dos models.  Ens demanam també si existeixen prou recursos humans i econòmics per dur a terme aquesta idea?

Pel que fa a la lliure elecció de centre educatiu, aquesta possibilitat ja existeix. Més del 90% de l’alumnat van al centre elegit en primera opció. Lamentam que durant les dues darreres legislatures no s’hagi afrontat aquesta problemàtica de forma valenta. Hem defensat i seguirem defensant l’escola pública i la no segregació escolar. 

En altres punts de l’acord de govern, diuen que volen dotar els docents de prestigi i respecte i llibertat en la tasca docent, ara bé, es contradiuen amb la inclusió del PIN Parental en activitats educatives. Els docents es guien per criteris professionals que els polítics, siguin del color que siguin han de respectar.

El reconeixement també arriba per les millores sociolaborals de les quals no n’han fet cap esment en aquest acord. Nosaltres els ho recordarem!

L’acord de Govern PP-VOX, una amenaça per l’escola pública, de qualitat i en català!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot

Descobriu-ne més des de Alternativa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint