Informació interins: situació actual

Les darreres informacions de la Comissió del Congreso de los diputados de Madrid indiquen que la situació d’inestabilitat i frau legal amb què s’ha contractat els darrers anys els treballadors públics és a prop de solucionar-se seguint les directives de la Comissió Europea i la urgència de rebre els Fons Europeus per a la recuperació i reactivació econòmica.

Segons les notícies, per reduir la temporalitat de la plantilla de al 8% d’interinitats, la comissió proposa l’estabilització de les places als 5 anys. La sentència europea explicita que ha de ser als 3 anys. Tot i això, queda lluny del decret ICETA, que només proposava fer oposicions massives sense actualitzar, ni tan sols, el model d’accés.

Malgrat aquesta proposta marqui els 5 anys com a tall, tant la sentència europeu com l’Estatut del treballador, marquen els 3 anys com a referència. No seria una solució encertada no tenir en compte aquesta dada.

La situació, de moment, s’està debatent en termes generals, després s’haurà d’ajustar a la situació de cada sector i a cada govern que hi tingui competències.

Per ara, s’ha de demanar, ja ho hem fet, que es congelin les oposicions: cal resoldre aquest problema creat per l’administració abans de donar noves places. 

Quina serà la situació a Educació? Encara és una incògnita. El model de contractació és anual -model triat per l’administració-, però, si realment volen rebaixar el percentatge de places en interinitat, hauran d’adaptar la normativa al model. 

Per ara, les informacions no són definitives i encara tenen recorregut tant polític com judicial: és el moment de fer pressió. 

Des d’Alternativa, hem demanat la paralització de les oposicions i estem concertant amb els grups polítics amb representació a Madrid (al Congrés i/o al Senat) per explicar la situació tal com la veiem nosaltres. És el moment de fer pressió i cercar una solució que beneficiï a totes les parts i acabi amb la contractació en frau de llei dels docents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *