Alternativa

Sindicat Docent

ESTIU INTERINS

ESTIU INTERINS

El dia 30 de juny s’acaben els contractes de molts docents interins que han fet substitucions i/o han tingut una substitució de tot el curs escolar, no és el cas de les vacants, que mantenen contracte en vigor fins al 31 d’agost. 

En la mateixa data, 30 de juny, també s’acaben els contractes dels interins que han tengut plaça Covid renovada cada trimestre.

-LIQUIDACIÓ 

La finalització del contracte comporta el cobrament de la liquidació inclosa en la nòmina del mes de juny. En aquesta liquidació, es cobra la part proporcional de les vacances del mes d’agost.

-INDEMNITZACIÓ ESTIU

Amb la finalització del contracte, s’accedeix a una compensació econòmica d’estiu sempre que s’hagin acumulat 5’5 mesos (165 dies) de feina durant el curs de manera continuada o interrompuda. Això equival aproximadament a una nòmina mensual.

El pagament correspon al sou del mes de juliol i no s’ha de fer cap tràmit per percebre’l.

Recordem que apuesta indemnització la va aconseguir el nostre sindicat quan es recuperà el dret a cobrar l’estiu que durant tants d’anys s’havia cancel·lat a causa de les retallades. 

-ATUR

El cobrament d’aquesta indemnització del juliol, és compatible amb la petició del subsidi d’atur que s’ha de demanar, com a màxim, 15 dies després de la finalització del contracte.

S’ha de sol·licitar el certificat d’empresa a través del Portal de personal i demanar cita al SOIB.

PETICIONS DE MILLORA

Aquesta indemnització la va aconseguir ALTERNATIVA per recuperar el dret a cobrar l’estiu que tants d’anys no es va cobrar i va suposar una millora substancial, ara bé la situació és millorable.

Des d’ALTERNATIVA, hem demanat en innumerables ocasions la millora d’aquesta situació amb mesures com la puntuació i la cotització  de l’estiu que, a hores d’ara, no es produeixen o el pagament proporcional per a tots els docents interins que no arribin als 165 dies treballats.

ESTIU INTERINS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot

Descobriu-ne més des de Alternativa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint