Estiu dels docents interins: prou discriminació salarial!

Com cada 30 de juny, s’acaba el curs escolar i malauradament avui molts companys seran cessats i deixaran de cobrar l’estiu  i passaran a formar part de les llistes de l’atur durant l’estiu. Aquests docents han fet feina durant  el curs escolar, amb els mateixos companys i amb els mateixos alumnes.

Malgrat això, no seran iguals que els companys amb qui han compartit claustre durant  el curs. No seran iguals perquè la normativa estableix que si es va obtenir una plaça en substitució  i no una plaça vacant no es té dret a tenir un contracte de tot el curs.

Altres companyes i companys, que han fet substitucions durant  el curs en diversos centres, amb els perjudicis que això comporta, tampoc no tenen aquest dret.

No només això, més enllà dels perjudicis econòmics, suposa un greuge en la  puntuació per experiència en el llistat d’interinatge.

Es posa de manifest una injustícia que va en contra dels principis de mateixa feina, mateix sou, segons diu l’Organització Internacional del Trreball (OIT) i les Directives de la comunitat europea.

Des d’Alternativa Docent volem denunciar aquesta discriminació i instem a la Conselleria d’Educació i Universitat de les Illes Balears a solucionar aquesta situació de manera immediata.

viajar-por-el-mundo-sin-dinero

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *