[ESTABILITZACIÓ] Indemnització interins

Segons la informació facilitada per la Conselleria, NO SERÀ NECESSARI PARTICIPAR DE TOT EL PROCEDIMENT D’ESTABILITIZACIÓ SI NO ES CONVOQUEN PLACES DE L’ESPECIALITAT PRÒPIA.

[Ampliarem informació sobre el procediment]

/INFORMACIÓ PUBLICADA A LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ/

Els docents només hauran de participar en el procés d’estabilització que ofereixi places de la seva especialitat per tenir dret a indemnització

\ L’Advocacia de la Comunitat Autònoma ha elaborat un informe a petició de la Conselleria d’Educació i FP

\ En els casos de docents que hagin fet la inscripció a un procés en el que no tenen plaça de la seva especialitat se’ls tornarà la taxa abonada

L’Advocacia de la Comunitat Autònoma ha remès un informe jurídic a la Conselleria d’Educació i Formació Professional sobre els dubtes interpretatius sorgits en relació amb la Llei de Temporalitat en la seva aplicació en l’àmbit educatiu per poder optar a la indemnització establerta en els casos de no superar el procés d’estabilització de places.

La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública estableix que quan un interí ha fet més de tres anys de feina ha d’estabilitzar la seva plaça o se l’ha d’indemnitzar. La indemnització és de 20 dies per any treballat fins a un màxim de 12 mesos.

La Llei fixa com a condició que “la no participació en el procés selectiu d’estabilització no donarà dret a compensació econòmica en cap cas”.

La Conselleria d’Educació i Formació Professional ha convocat dos processos d’estabilització el 2023: concurs de mèrits i concurs d’oposició. El dubte interpretatiu és si els aspirants s’han de presentar als dos processos per poder tenir dret a la indemnització ja que la llei no ho especifica. A més, es dona la circumstància que en el segon procés, el de concurs oposició, no s’han convocat places de totes les especialitats i, per tant, hi havia casos d’aspirants que s’havien d’inscriure a places que no eren de la seva especialitat.

L’informe jurídic analitza la normativa i conclou que només és exigible la participació en els dos procediments extraordinaris en cas que en ambdós processos es convoquin places de l’especialitat docent de l’aspirant.

En vista de les conclusions de l’informe jurídic, la Conselleria d’Educació i Formació Professional retornarà les taxes d’aquells docents que s’hagin presentat a un procediment en el que no hi ha places de la seva especialitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *