Els docents substituts mereixen cobrar els mesos d’estiu

El conegut “Icetazo”, el pla d’estabilització per a interins, ha provocat la pèrdua de diversos drets acordats entre sindicats estatals i Govern, situació que és especialment greu i atempta directament contra la professió docent.

A les Balears, fins el curs passat, tots els docents interins que havien fet 5’5 mesos de feina cobraven una compensació econòmica pel mes de juliol que, malgrat no puntuar ni cotitzar, posava un punt de justícia econòmica per la feina feta. Al Sindicat Alternativa tenim clar que hem de treballar perquè, a més de la justícia salarial, hi hagi justícia contractual i es torni als contractes per tot el curs escolar.

Ara, amb la nova llei, només els docents que tenen vacant podran cobrar i puntuar tot l’estiu. Els docents substituts seran contractats pel “temps mínim indispensable” que es considera fins el 31 de juliol, després de la negociació, que preveia el 30 de juny. A més, només allargaran el seu contracte sempre que el titular de la plaça no s’incorpori.

Així, pot donar-se el cas que la casualitat, el tipus de plaça o la sort et permeti cobrar com a qualsevol altra feina. 

Des d’Alternativa, demanem una solució immediata, que retorni els drets laborals i econòmics dels docents substituts que no precaritzi i denigri la professió.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *