Eliminació FOLC

Mesa sectorial: Nou decret de pel qual es regula l’acreditació de la competència lingüística en llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, del personal docent no universitari de les Illes Balears.

-Eliminació del FOLC.

-Requisit: B2 a primer cicle d’infantil i C1 a la resta d’etapes.

Consulta’n l’esborrany 

La Conselleria d’Educació redueix l’exigència de coneixement de llengua als docents.

La Conselleria d’Educació cedeix a les pressions de l’extrema dreta social i redueix els requisits de coneixement de llengua catalana, en un moviment incomprensible i pervers.

El nou decret que prepara la conselleria d’educació vol eliminar el curs de coneixement de llengua catalana per a docents. El conegut com FOLC (Formació Lingüística i Cultural) desapareixerà el proper curs com a requisit per poder fer feina com a docent a les Illes Balears. 

Amb aquest curs, impartit per la UIB, s’assegurava que tots els docents que començaven el seu camí en la professió, tinguessin un coneixement clar de la realitat a nivell legal i socials de l’educació a les Illes Balears.

A partir del proper curs, sempre segons l’esborrany, només seran requisits el nivell B2 per a docents del primer cicle d’educació infantil i C1 per a la resta d’etapes educatives. 

Si el curs FOLC no funciona, és el moment per reformar-lo, modificar-lo, però considerem que no és el moment polític adequat per fer marxa enrere en la defensa del català a les aules.

Des del sindicat Alternativa, lamentem aquest retrocés en un tema sensible i demanem a la conselleria d’educació que recapaciti i doni marxa enrere. Que cerqui el consens amb la comunitat educativa abans de presentar un document com aquest. És un greu error que lamentarem en el futur.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *