Alternativa

Sindicat Docent

El nou acord marc millorarà les condicions laborals dels docents?

Des del Sindicat Alternativa valoram positivament les actuals negociacions relacionades amb un nou Acord marc. Malgrat això, creiem que arriben tard, fora del termini lògic per incloure unes millores dignes al pressupost d’aquest 2023.

Volem recordar la importància d’arribar a un acord sobre la carrera professional dels docents, ja que durant els darrers anys s’ha anat exigint més feina als docents però no s’ha compensat amb cap retribució. Seria de justícia l’equiparació total amb altres treballadors públics de la mateixa categoria laboral amb un avançament a l’inici del proper curs. Hem vist, com aquesta mateixa setmana, s’ha signat també la carrera professional pels treballadors del Consell de Mallorca. 

Volem destacar la necessitat d’assolir les 18 hores lectives a Secundària el proper curs, ja que això és una mesura incomplida del primer acord i que s’havia d’aplicar al curs 2017-2018. També és una urgència assolir les 23 hores lectives a Infantil i Primària. Per exemple, a Aragó, els mestres ja tendran 23 hores el curs 2024-2025 i a València ja s’ha implantat aquest curs: 18 i 23. 

Un altre aspecte que volem destacar és la necessitat de crear un pla de reducció de ràtios lligat a un pla d’infraestructures educatives per poder assolir les ràtios de l’anterior acord. 

A la proposta d’Acord Marc s’inclouen altres mesures que es poden aplicar ja el proper curs, com per exemple la possibilitat de demanar mitja jornada sense causa justificada o bé, equiparació de tots els permisos per interins o funcionaris de carrera. 

Altres aspectes de la proposta, com la creació d’un pla de reducció de burocràcia o un nou pla d’infraestructures, necessiten una calendarització que cal que estigui present a l’acord. 

A més, hem traslladat tan a Conselleria com a als altres sindicat la necessitat d’incloure a l’Acord un punt sobre la situació dels interins que no quedin estabilitzats.

Consulta les propostes d’acord marc: https://www.sindicatalternativa.cat/proposta-de-segon-acord-marc/ 


El nou acord marc millorarà les condicions laborals dels docents?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot

Descobriu-ne més des de Alternativa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint