Des del 2017, reivindicam equiparar els complements de residència dels docents

El 2017 varem iniciar la nostra reivindicació per equiparar els complements de residència dels docents. Vam ser els primers en fer aquesta reivindicació i ens congratulem que altres entitats s’hagin afegit, darrerament, a la nostra petició.

També volem recordar que fruit d’aquella reivindicació, el 2018 el Parlament de les Illes Balears va aprovar per unanimitat una PNL, on s’instava al Govern de les Illes Balears a negociar amb el Govern d’Espanya l’equiparació del complement de residència així com dotar pressupostàriament aquest increment i incloure aquesta qüestió dins el REB .

Aquesta PNL ha quedat en res, ja que en tot aquest temps s’ha negociat el REB, però  enlloc apareix l’equiparació del complement de residència dels docents i, el que trobam més greu, és que ni tan sols se n’ha exigit  la inclusió .

Des de fa anys, la pèrdua de poder adquisitiu dels docents és ben pales, i especialment a les Illes menors. Això fa que sigui cada vegada més difícil trobar docents disposats a treballar-hi i moltes de les places i substitucions quedin sense cobrir abocant els centres a tenir unes plantilles inestables , que no ajuden a desenvolupar els projectes educatius com cal.

L’exigència d’aquesta equiparació no és un caprici, és la constatació que si volem una educació pública de qualitat a més del reconeixement verbal de la seva feina , aquesta s’ha de remunerar com toca per poder atraure i fidelitzar als millors professionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *