El curs 2017/18 que ara comença…

Des d’Alternativa Docent volem inocular tota la força i s’empenta per aquest  curs 17/18 que ara comença.

Des d’Alternativa Docent volem recordar com ens hem trobat a molt centres amb les ràtios per aula, elevades. Seguirem insistint que en aquest cas que no valen els percentatges, ja que això no consola els docents que segueixen amb aules massificades, amb una gran diversitat sense poder rebre l’atenció necessària. Amb una taxa de nouvinguts desorbitada i sense un suport de professionals que ajudin a la cohesió social. Per aquest motiu, Alternativa insisteix en la necessitat d’un mapa d’escolarització, pensat i adequat, perquè es puguin resoldre tots els problemes que la no planificació i segmentació de les zones està originant any rere any.

Encara que s’ha fet un esforç per part de la Conselleria contractant més d’ATEs pels infants NEE, seguim amb amb falta recursos humans aquelles classes que estan desbordades per alumnes NESE. (Alumnes amb necessitats educatives especials)

Aplaudim que per primera vegada coneixem els criteris específics per confeccionar les plantilles. Encara que molts dels criteris són insuficients o, fins i tot, redueixen dràsticament el còmput d’hores destinades a la millora de la qualitat educativa. És el cas de les hores de coordinació, les dels caps de departament o les hores de PALIC (programa d’acollida lingüístic i cultural).Però no oblidem que els companys de secundària NO han recuperat les 18hores lectives tal com es va prometre. Cada centre ha fet el que ha pogut. La dotació horaria als centres ha continuat a 19 hores com el curs passat.

A la nostra primera reunió amb la Directora General ens va comunicar que es recuperarà, a partir del mes de gener, el cobrament del complement de tutoria i de cap de departament. Els interins amb 5’5 mesos treballats també cobraran l’estiu a partir d’aquest curs. Encara s’han de tractar les condicions exactes. A més, segons han anunciat, es recuperarà, a partir del gener, el cobrament de les tutories i la caporalia de departament. Un petit reconeixement a la feina dels docents.

Hem aconseguit una gran millora per els docents majors de 55 anys a primària, però ens queda pendent millorar les condicions a secundària.

Tenim un  gran repte: aquest curs aquest curs finalitza el pacte d’interins i s’ha de renegocial la gestió de llista d’interins a la vegada que la conselleria ha anunciat la convocatòria d’oposicions, unes 900 places en el conjunt de cossos i funcions. Volen coordinar les proves amb el País Valencià (dates, tipologia de proves, …). I ha de quedar clar que s’ha de planificar a mig termini, més de 2 anys , informació del model d’oposicions, el temari, donar varies oportunitats, informació certa sense canvis al darrer moment…, i assegurar que no torni a passar tots els problemes que han tengut enguany els opositors.

Tenim clar que demanarem una mesa per exigir que la Direcció General de Funció Pública i als sindicats que hi son representats els sindicats modifiquin del decret de fons social, un decret obsolet on encara no hem recuperat les prestacions de viudetat i orfandat, per exemple.

S’ha aconseguit que es reconegui lautoformació i que hi hagin estades formatives per al professortat de FP, però continuam reclamant una major inversió en formació del professorat que redueixi les llistes d’espera per accedir als cursos i permeti una major oferta formativa.

Hem de lluitar encara perquè les retribucions de baixa per malaltia (IT) es puguin cobrar el 100% des del primer dia una manera efectiva i transparent.

No oblidem que seguim tenint problemes amb l’habitatge a les Illes. La Conselleria no ha donat encara una solució, per a  Alternativa, una de les solucions passaria per pujar el complement de residència com tenen a les Illes Canàries.

Aquest curs, com els anteriors, comencem amb greus problemes d’infraestructures, que a vegades fa pensar que hi ha una manca de planificació i  que en comptes de millorar, empitjoren, sabem que la Conselleria ha fet passes per solventar les mancances però la situació està arribant a límit, no per falta de voluntat si no perquè tenim un problema que altres comunitats no tenen perquè el seu l’índex d’escolarització decreix, en canvi aquí augmenta. I això només s’arregla d’una manera: MÉS PRESSUPOST PER A EDUCACIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *