Comunicat: La conferència Sectorial prepara el curs 20/21

La Conferència sectorial d’educació, reunida aquesta setmana, va comunicar els 14 punts amb els quals volen regir el proper curs. 

Els punts acordats pel Ministeri d’Educació i algunes comunitats autònomes, entre les quals la nostra, no fan més que venir a reduir les expectatives d’assolir un retorn efectiu a l’activitat educativa presencial aplicant les mesures de seguretat i higiene que recomanen les autoritats sanitàries. 

És indispensable que el pla de retorn a l’activitat educativa el proper curs vengui acompanyat del pressupost necessari. 

Aplicar els protocols de seguretat comporta una millora substancial de la inversió en educació. Hi haurà el pressupost suficient?

És necessari també que s’acordin amb el conjunt dels professionals de l’educació les mesures perquè són ells qui millor coneixen el seu entorn de feina i són qui les han de poder aplicar. Recordam també que els docents no som especialistes en salut i, per tant, no podem assumir aquesta responsabilitat. 

Paral·lelament ens hem assabentat d’un Pla pilot per a l’acollida segura de turistes alemanys la qual cosa és important per l’economia d’aquestes illes. Per què no se’n fa un igual per a l’Educació? Que no és important per  a l’economia i la resta de la ciutadania? Que els infants i joves són cobaies de laboratori?

Des del Sindicat Docent Alternativa no acceptarem cap passa enrere en els condicions laborals dels docents ni tampoc en els nostres drets: (hores lectives, hores de coordinació, jornada telemàtica i presencial…)

https://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=4255628&coduo=7&lang=ca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *