Com ens paguen el 0’9%?

La setmana passada es va publicar al BOIB l’increment del 0’9%  els salaris del personal al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma. Aquest augment correspon a aquell aprovat pel Govern Central en gener i aplicable a tots els funcionaris de l’Estat per a 2021. La Comunitat Autònoma de les Illes Balears ja va fer cas omís a les instruccions de 2020 segons les quals s’havia d’incrementar un 2% el sou dels funcionaris.

Després de les negociacions a la Mesa de funció pública,  la Comunitat Autònoma segueix fent cas omís de les instruccions de Madrid i continua endavant amb el frau de llei mitjançant el qual han augmentat algunes partides un 2%, però n’han minorades d’altres el mateix percentatge. Recordam que aquest ajust es va produir a la nòmina del mes de març.

Segons aquest decret, en la nòmina del mes de juny es percebran les quantitats corresponents a l’increment del 0’9% en el salari base i els triennis amb caràcter retroactiu des del mes de gener de 2021.  Perquè us en feu una idea, un funcionari del grup A1 percebrà durant el 2021 uns 130€ més en concepte de sou base i uns 5€ per cada trienni.

Des del Sindicat Docent Alternativa, encara que valoram positivament aquesta petita passa per recuperar els nostres drets, no estarem satisfets fins que el Govern de les Illes Balears no reconegui que la seva actuació suposa un greuge comparatiu i les nostres remuneracions s’equiparin a les de la resta de funcionaris de l’Estat amb efecte retroactiu des de gener de 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *