Canvi de dates PBAU setembre

Les PBAU, Proves d’Accés a la Universitat, d’aquest curs han sofert novament un decisió que afecta els alumnes que s’hi han de presentar, els centres d’educació secundària i tota la comunitat educativa, inclosa l’administració, que, d’una manera o una altra, es veuran perjudicats per la improvisació continua que han caracteriztat les proves.

Si ja la primera convocatòria (juny) es va veure afectada per la decisió de fer les proves en castellà, no mantenint com, fins ara, els  enunciats únicament en català, i els múltiples errors en moltes de les proves, ara la Comissió organitzadora ha decidit modificar les dates de la convocatòria de setembre.

Les noves dates de la convocatòria extraordinària de 2017 són els dies 5, 6 i 7 de setembre. La Comissió Organitzadora argumenta que les dates previstes inicialment (6, 7 i 8 de setembre) coincideixen amb dates de festivitats en alguns municipis de les Illes Balears i que suposa un perjudici per als alumnes dels municipis afectats.

Així, es perjudica el conjunt de la comunitat educativa per no perjudicar una petita part d’alumnat. Els Centres d’Educació Secundària hauran de modificar la previsió que tenien d’exàmens de recuperació de setembre, període que ja era molt curt. En la majoria de casos, molts alumnes hauran de fer la PBAU sense saber si ha aprovat o no la recuperació al centre. A més, no es deixa espai al període de reclamació (24h) exigit per la normativa.

Des del Sindicat Alternativa demanam que es mantinguin les dates establertes amb anterioritat, que no es tornin a fer improvisacions sobre la marxa atenent minories i exigim que es prenguin les mesures necessàries perquè en les properes edicions les proves es desenvolupin amb la normalitat exigida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *