Pla postestabilització: 24h lectives a primària, 300 mestres més!

Els resultats dels processos d’estabilització, de les oposicions a nivell de Comunitat autònoma i del nou paradigma d’interins, implicaran una reducció  important del nombre d’interins i des del Sindicat Alternativa, al mes de novembre, ja vam proposar un pla postestabilització amb mesures com la reducció efectiva d’hores lectives (demanda històrica del Sindicat Alternativa, 18 a Secundària i 23 a Infantil i Primària). 

Hem vist com a l’esborrany de dia 12 de juny sobre horaris dels docents i dels centres ja es fa efectiva la reducció dels períodes de docència directa (classes, suports, esplai i tutoria) d’un mestre a jornada completa i el proper curs serà de 24 i a partir del curs 2024-2025 de 23, si el proper govern compleix l’Acord Marc. 

La reducció de períodes de docència directa és una mesura  que afavoreix la contractació d’uns 300 interins nous del cos de mestres, a més de millorar les condicions laborals i la qualitat educativa. La mesura es troba dins  del pla postestabilització que va proposar Alternativa i que està recollit dins el darrer acord marc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *