18O-continua la mobilització, ara amb la Junta de personal docent

Alternativa Docent, després de la concentració del 29S, se suma a la mobilització acordada a la Junta de Personal Docent de Mallorca. Hem insistit en la necessitat de seguir mobilitzats per aconseguir millores en el món educatiu i en les condicions sociolaborals dels docents. A més, hem demanat fer-ho extensiu a la resta de Juntes de Personal de Menorca i Eivissa-Formentera.

Aquest és el text acordat en la Junta de personal docent de Mallorca:

La Junta de Personal Docent de Mallorca convoca mobilitzacions davant la manca de diàleg de la Conselleria d’Educació

Hi haurà una aturada entre les 12 i les 14 hores el proper 18 d’octubre a tots els centres educatius de les Illes Balears

A Mallorca, es farà una concentració davant el Parlament a les 13 hores. Menorca i Eivissa han de decidir si s’hi sumen amb les seves mobilitzacions

La Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca (formada pels sindicats STEI Intersindical, ANPE, Unió Obrera Balear, Alternativa, CCOO i UGT) ha decidit convocar mobilitzacions per al proper dimarts 18 d’octubre, davant la manca d’iniciativa de la Conselleria d’Educació i Formació a les demandes del col·lectiu docent de les Illes Balears. Les Juntes de Menorca i d’Eivissa i Formentera han de decidir si hi donen suport.

Després d’uns cursos molt complicats a causa de la pandèmia, d’una implantació precipitada de la LOMLOE amb currículums provisionals i una escassa oferta formativa per al professorat, la gota que ha fet acabar la paciència ha estat la publicació de les noves instruccions per a avaluar l’aprenentatge de l’alumnat dos dies abans de l’inici de curs, sense cap tipus de negociació amb la comunitat educativa.

Les mobilitzacions del 18 d’octubre se sumen a les dels passats mesos de juny i juliol davant la Conselleria d’Educació i Formació Professional i el Consolat de la Mar, en què es reclamava obrir un procés de negociació a l’àmbit de la Mesa Sectorial en qüestions com la rebaixa de les ràtios, la reducció de l’horari lectiu per a tots els cossos docents, una millora del Pla d’infraestructures o la simplificació de la burocràcia en els centres docents.

Altres aspectes pendents de negociació són el segon acord de millora de les condicions sociolaborals del professorat, anunciat pel conseller el novembre de 2018, l’increment del pressupost destinat a educació, un pla de formació del professorat per al Pla digital, el cobrament de l’estiu dels docents interins o la recuperació de les llicències per a estudis, entre d’altres.

Dia 18 d’octubre hi haurà una aturada a tots els centres educatius entre les 12 i les 14 hores. En el cas de Mallorca, a les 13 hores hi haurà una concentració davant el Parlament, a la qual es convida a assistir tota la comunitat educativa. Les Juntes de Personal de Menorca i d’Eivissa i Formentera decidiran si fan mobilitzacions en els seus territoris.

També s’ha elaborat un Manifest per a aquest jornada, “Ja n’hi ha prou: per la negociació col·lectiva”. La Junta de Personal convida els centres educatius a fer la lectura del manifest durant la jornada escolar en els dies previs en suport a la mobilització, amb altres iniciatives que es considerin adients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *