1 DE MAIG

Aquest Primer de Maig, la situació en el món educatiu, ve marcada per la incertesa laboral de molts de docents relacionada amb el polèmic procés d’estabilització actual. Per molts docents això significa poder perdre la seva feina o veure’s abocat a canviar d’illa de residència.

A banda de la incertesa laboral també existeixen situacions d’angoixa entre el professorat, ja que s’han vist obligats a aplicar la LOMLOE a correcuita. En les setmanes vinents s’han d’enfrontar a un dels aspectes més polèmics: el canvi de model d’avaluació. Aquesta nova manera d’avaluar requereix molta més burocràcia, entre moltes d’altres coses.

Per altra banda, malgrat haver-se signat un acord de millora sociolaboral pels docents que, el Sindicat Alternativa, ha valorat, en part, positivament. Cal remarcar, però, que l’acord arriba quatre anys tard i té aspectes millorables. Aquest acord inclou propostes úniques d’Alternativa com és el pla postestabilització d’interins i d’altres en què Alternativa va marcar camí com és la carrera professional, l’actualització del fons social o l’equiparació dels permisos, entre moltes altres.

Des del Sindicat Alternativa volem fer especial incís en el fet que encara queden moltes coses per millorar, com ara en el reconeixement de noves malalties del sector: per exemple càncer de pell pels docents de EF, ansietat, estrès, depressió associada a la tasca docent. També queda per recuperar les jubilacions voluntàries a 60 anys per tots els funcionaris i fer-les extensives a tots els docents, o implantar una reducció de jornada sense pèrdua econòmica, així com equiparar del complement de residència al de Canàries que reclamem des de 2016.

Des del Sindicat Alternativa animam a participar de les mobilitzacions de l’1 de maig. Ens sobren motius als docents manifestar el nostre malestar amb les condicions de treball i la falta real de millores sociolaborals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *