Alternativa

Sindicat Docent

Negociació de la mesa sectorial: convocatòria borsa d’interins

Negociació de la mesa sectorial d’interins? 

Després de la mesa tècnica, la conselleria d’educació ens va enviar un esborrany de convocatòria d’interins per al curs 20/21.

Les principals novetats:

Dates del tràmit per formar part de la borsa: del 15/1/2020 al 31/3/2020.

Continuïtat de la borsa i adjudicació única: és la manera de respectar la voluntat del docent i evitar dobles (o mitges) puntuacions, quan, a vegades, una mateixa plaça comparteix assignatures de diferents cossos.

-Integració automàtica: els docents interins que vulguin formar part de la llista i ja en formin part, no hauran de fer cap tràmit, excepte els casos en què es vulgui ampliar o modificar algun aspecte.

-Vam demanar que tant els requisits com els mèrits (cursos de formació) es valorin fins al tancament del tràmit per formar part de la borsa el 31/3/2020. Pendents de la resolució definitiva. 

No han volgut recuperar optativitat en el tràmit per cobrir places vacants, fet que beneficia tant a docents com a l’administració.

Nou tràmit urgent: s’ha creat un nou sistema per adjudicar places de manera urgent, quan les borses estiguin buides i que vol reduir el temps que es tarda en cobrir certes places. Només serà requisit tenir una titulació de l’Annex IV. Vam advertir la sentència contrària a poder treballar sense el MÀSTER de docència (o equivalent) de Catalunya. No sabem quin tipus de contracte tindrà i, si tindrà algun efecte sobre la llista d’interins…

-En l’adjudicació EXTRAORDINÀRIA es podrà renunciar sense justificació una vegada cada curs.

-En general, es conserva el BAREM. S’inclou una nova columna amb 5 punts per oposicions aprovades dels anys 2017, 2018, 2019 i les properes. Vam demanar que s’inclogués en els punts generals del barem i vam advertir de la problemàtica i inestabilitat jurídica que pot suposar que sigui retroactiu (tancat) i exclusiu de les Illes Balears -ja es va discutir els curs passar i ho van acabar retirant-. A la proposta inicial, es valorava fer-ho amb les oposicions del curs passat i les actuals.

És important valorar la feina dels docents: aprovar unes oposicions i quedar-se sense plaça no és de bon grat. Però també s’ha de fer de manera segura, sense estabilitat i, sobretot, que no sigui aparegui per sorpresa al barem.

Quedem, ara per ara, a l’espera de la resolució definitiva a la qual EL CONJUNT DE LA MESA SECTORIAL S’HI VA OPOSAR.

Vam intentar arribar a un punt de trobada, esperem que rectifiquin i escoltin el Conjunt de la Mesa Sectorial.

Podeu consultar-ne la documentació

2) Vam comentar les places d’oposicions que la conselleria va publicar el dia abans de la mesa sectorial i, tal i com van advertir, pot patir alguna petita modificació

Vam demanar totes les dades per poder valorar l’oferta (percentatge per especialitats, per illa, etc…) Amb aquesta oferta, es reduirà al 22% el número de docents interins.

Van explicar-nos que són les places d’estabilitat que si no es convoquessin aquest curs, es perdrien. A partir d’ara (2021), només sortiran taxa de reposició.

Vam recordar que aquest model d’oposicions massives, acumulen places d’especialitats a les quals hi poden optar el mateixos docents.

Negociació de la mesa sectorial: convocatòria borsa d’interins

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot

Descobriu-ne més des de Alternativa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint