Alternativa

Sindicat Docent

Consell Escolar de Palma i Consell Escolar Sant Joan Labritja

CONSELL ESCOLAR PALMA (5/11/19)

Dia 5 de novembre vam assistir al Plenari del Consell escolar de Palma en el qual van prendre possessió els nous membres. S’ha presentat les línies de treball de la Regidoria d’Educació i Política Lingüística que treballarà en tres línies: les necessitats educatives de la ciutat, Palma com agent educatiu amb projectes com el projecte lingüístic i el projecte de Memòria de la ciutat i dinamitzant els barris i pobles donant força a les escoles obertes i escoles d’adults entre altres.

S’han treballat altres temes com l’escolarització equilibrada, es seguirà treballant en el sentit que es va començar a fer la legislatura passada. El model Escolar de Ciutat, es crearà un grup de treball. 

Des de FAPA es proposa ampliar l’oferta de l’IME a secundària, es pren nota des de la regidoria d’esports i s’intentarà posar en marxa en algun esport encara que hi ha dificultats de gestió.

També es tracten temes com la publicitat de les cases d’apostes a zones escolar, a zones esportives i a zones públiques.

Respecte l’acompanyament escolar, des de Conselleria declaren que hi ha voluntat però no pressupost i l’Ajuntament i Benestar Social no poden assumir més del que ja ofereixen perquè estan tots els contractes tancats fins a juny de 2020.

Es donen diferents informacions des de Presidència de les quals cal destacar que hi ha un nou acord d’oferta de places de PISE amb un pressupost de 35.000 € i una oferta de 25 places de les quals encara hi ha disponibilitat.

Des de l’Ajuntament es comunica que hi ha la voluntad d’aconseguir 4 nous centres en aquesta legislatura, i per això estan negociant amb Conselleria per la cessió dels solars necessaris. Un d’ells és un centre de secundària a Son Ferriol prop de Son Llàtzer, comentem que amb aquesta proximitat a l’hospital es podria aprofitar perquè el nou centre pugui tenir algun grau formatiu de la família de sanitat.


RESUM CEM SANT JOAN DE LABRITJA (24/10/2019)

1.- DADES ESCOLARITZACIÓ

S’exposen les dades a les que ja tenim accés i ja coneixiem per la comissió d’escolarització. El que sí es comenta que un dels municipis on més mobilitat d’alumnes hi ha durant tot el curs és Sant Joan (sembla ser més senzill trobar-hi vivenda a les famílies de nouvinguts que, una vegada assentats a l’illa, es traslladen de municipi més envant).

2.- SUBVENCIONS APIMAS I CEIPS

  • S’informa que s’han fet bestretes, especialment a les APIMA perquè puguin anar funcionant. Existeix la possibilitat que si no es gasten tots els sous (o no es justifiquen correctament) s’hagui de retornar una part.
  • Reutilització de llibres: es donarà el 50% del pressupost per a poder funcionar.

3.- MILLORES ALS CENTRES FETES PER L’AJUNTAMENT i CONSELLERIA

  • S’informa que durant l’estiu s’han fet tasques de manteniment als diferents CEIP del municipi (pintura, poda, desperfectes…)
  • Els CEIP exposen desperfectes importants que hi ha:
    • Balansat: 
      • degots importants al pavelló esportiu (que és municipal, però l’utilitza el centre); això preocupa especialment perquè el terra del pavelló s’ha canviat recentment.
      • Persianes
      • Demanen pintar algunes aules (la directora comenta que els canvis metodològics han d’anar acompanyats també de canvis en l’estructura, mobiliari i ambientació de les aules per a ser efectius)
    • Labritja:
      • Es comenta que algunes coses ja estan solucionades, però es recorda que l’edifici és vell i es necessiten reformes sovint.
      • La qüestió més preocupant és la valla perimetral. Les reparacions que s’han fet són insuficients i sembla ser un perill, a més que els nens s’escapen amb facilitat (a primària!!!)

En aquest punt hi ha una mica de partit de tennis entre Ajuntament i Conselleria. Margalida reconeix que tot allò que es pugui arreglar des de l’Ajuntament serà més ràpid ja que la burocràcia i lentitud de Conselleria és evident. Santi respon que no es poden fer càrrec de tot ja que sovint són bestretes importants, s’han de fer convenis perquè l’Ajuntament avanci els sous i després tarden molt a recuperar-los.

  • Alternativa aprofita per recordar als representants dels centres que tenim l’apartat infraestructures, o que es poden posar en contacte amb nosaltres directament per informar-mos de les necessitats que tenguin i ajudar-los a reclamar millores.

4.- ACTIVITATS MEDIAMBIENTALS (subvencionades per l’Ajuntament)

  • L’Ajuntament demana als centres que els facin arribar les propostes que els interessin per a fer activitats de caire mediambiental.
    • Balàfia: volen treballar la recollida i anàlisi de microplàstics i fer alguna excursió marítima.
    • Balansat: fan la setmana de la sostenibilitat, i demanen si coneixem organitzacions que preparin activitats i tallers per a infantil i primària.

Alternativa informa de la plataforma Docents pel Futur i els recoman contactar amb la Conselleria de Medi Ambient.

5.- CURS ANTIINCENDIS

El curs passat els centres van demanar formació (especialment per a saber utilitzar els dispositius apaga-foc: extintors, mànegues…). L’ajuntament té un pressupost, però l’empresa els ha oferit una formació més completa per 200€ més. Seria una formació a les instal·lacions de l’empresa, per unes vint persones (uns 3 membres de cada centre i aproritarien també per formar el personal de les instal·lacions municipals).

Com em sembla una formació necessària per als docents, comento a Margalida que aquesta formació s’hauria de poder fer des de la Conselleria, especialment ara que es posa en marxa el servei de Prevenció

6.- CONGRÉS VÍVETE

Santi explica que els organitzadors del Congrés, que es farà dia 5 de novembre amb la participació de Irene Villa i el fill del narcotraficant Pablo Escobar entre d’altres, li van demanar col·laboració econòmica cosa a què va accedir pensant que hi assistirien alumnes del municipi, però l’IES no tenia la intenció de participar-hi i per tant no troba que l’ajuntament hagui de finançar si no hi ha participació de l’alumnat del municipi.

Margalida Marí explica que no tenien intenció de participar-hi degut a experiències prèvies amb la ONG organitzadora malgrat que els ponent són interessantíssims, però tenen les seves reticències pel que fa al format. (Es té la intenció d’ajuntar 2000 alumnes al recinte firal en dos torns, de 10 a 12 i de 12 a 14h).  

De tota manera, el centre ha decidit participar-hi, amb les reticències pertinents. Després en faran una valoració.

7.- INFORMACIONS DEL PRESIDENT

  • Amb motiu del 25N es vol organitzar una exposició amb dibuixos fets per l’alumnat del municipi i donar diversos premis. S’acorda que el dibuix anirà acompanyat d’un eslògan i es farà un manifest.
  • L’IES no hi participarà ja que tenen previst que la violència de gènere estigui present al centre no només aquest dia (com ja han fet en cursos anteriors) i informa que a més en aquest curs es volen centrar en treballar el model de masculinitat.

8.- TORN OBERT

  • Balansat:
    • Demanen organitzar el dia del llibre i les jornades esportives amb més antelació.
    • Demanen que els membres de l’Ajuntament es comuniquin més entre ells ja que sovint parlen amb un primer i després un altre que no sap de què li parlen.
    • Exposen que hi ha famílies amb dificultats per  participar a les activitats que es fan al pavelló municipal degut al transport, encara que es valora positivament que es concentrin diverses activitats allí.
    • Conviden a la xerrada “Aromateràpia científica” que es farà al centre dia 5 de novembre a les 18h.
    • Labritja:
      • Comunica que han rebut els resultats de l’anàlisi d’aigües, però que l’hauria de tenir l’Ajuntament.
      • Proposa coordinar-se per fer la proposta dels dies festius al municipi. 

* Balàfia: 

* Respecte dels dies festius, exposa que tenen la meitat de l’alumnat de Sant Joan i l’altra meitat de Santa Eulàlia, per tant seria lleig. De tota manera se’n parlarà a final de curs.

 

Consell Escolar de Palma i Consell Escolar Sant Joan Labritja

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot

Descobriu-ne més des de Alternativa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint