Alternativa

Sindicat Docent

Comissió ràtios (Mallorca)

Avui  (17/03/16) ha tingut lloc la Comissió de Ràtios de Mallorca en la qual la Conselleria ha explicat el 2n esborrany sobre ràtios que es durà a la mesa, a més ha informat de les reunions fetes a les diferents illes.

Tot i que Alternativa no va firmar l’acord marc, ha volgut deixar constància que el 10% afegit sobre les ràtios no constava dins l’acord i que això pot suposar unes   ràtios de 5è i 6è d’Infantil  i Primària en 25 alumnes  i que deixa la porta oberta  a què puguin arribar a 27 alumnes en el primer cas i a 28 alumnes, en el segon. Per part de la Conselleria, s’ha dit que per manca de pressupost encara no es pot fer en el proper curs, tot i que això es vol arreglar en propers cursos i que es tancaran les matrícules sempre en 25 i 20 a 4t d’Infantil.

Pel que fa referència a ESO, els grups es desdoblaran a partir 33 alumnes i al batxillerat a partir dels 39 alumnes.

L’apartat que s’ha introduït nou respecte al primer esborrany ha estat la inclusió dels alumnes NESE que Alternativa havia fet constar en la reunió anterior. Tot i que la Conselleria fa distinció entre NEE i NESE, el barem de tants per cent ens sembla excessiva, la Conselleria al·lega que en el còmput global estimat és del 17% d’alumnes NESE, a la qual cosa Alternativa ha manifestat que no es poden parlar de macro xifres en Ensenyament i, per tant, no hi estam d’acord.

Ha quedat pendent les ràtios de FP i règim especial que encara no es té l’esborrany i que s’enviarà tan aviat com sigui possible als sindicats per a que facin un estudi i esmenes corresponents.

Demanam a la Conselleria d’Educació que no s’aferri a la normativa LOMCE aplicant aquest increment del 10% i també  la derogació del Decret llei 5/2012  , encara vigent que permet augments de ràtios del 20%. Tots els pares i docents poden entendre que excepcionalment un grup superi en algun moment la ràtio establerta, el que és incomprensible és que el 26% dels grups superin les ràtios legals. No es pot fer de l’excepció la norma.

[gview file=”https://www.sindicatalternativa.cat/wp-content/uploads/2016/03/2n-document-propostes-ràtios.pdf”]

Comissió ràtios (Mallorca)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot

Descobriu-ne més des de Alternativa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint