I Assemblea general

El passat 13 de juny, a l’ IES La Ribera de Platja de Palma, Alternativa va celebrar la 1ª Assemblea General. Un punt de trobada obert a tothom per poder xerrar dels reptes que té per davant el sindicat dels docents.

En una primera instància, el tresorer va fer una exposició explicant la situació econòmica d’Alternativa.  Cal recordar que Alternativa només se sosté gràcies als seus afiliats i que encara no té el local que li correspon per llei.

Després, organitzats en petits grups, vam discutir el full d’acció sindical, el full de ruta que Alternativa s’ha marcat per tal de dur a terme la seva tasca escollida pels seus participants, de manera transparent i democràtica. L’aprovació es farà de manera telemàtica, una vegada s’hagi esmenat el document.

El plat fort de la jornada va ser la visita de Ramon V. Amengual, membre del SUD, un sindicat solidari, unitari i democràtic de França. Ens va explicar els orígens del sindicat francès i les principals actuacions que s’estan duent a terme actualment a tots els nivells i, concretament, en el món educatiu. Va ser realment útil veure que existeixen, a nivell europeu, altres maners de defensar els drets dels treballadors i que, per sort, Alternativa ha obert el camí a un nou sindicalisme.