VALORACIÓ SUBCOMISSIONS

Des de la setmana passada s’han posat en marxa les comissions anunciades per la Conselleria d’Educació amb la intenció d’organitzar el curs 20/21 atenent als possibles escenaris que viurem degut a la COVID-19.

En general la nostra valoració no pot ser positiva ja que els sindicats, que som els representants legítims dels docents, hi tenim una participació mínima en percentatge. A més, l’organització i el funcionament accelerat en algunes comissions dificulta la comunicació intersindical per presentar postures comunes front a les decisions que es prenguin en aquestes reunions.

Lamentam també que el debat en aspectes tan importants com els canvis metodològics i curriculars que sabem que fa temps que necessita l’educació a les Illes no s’hagi iniciat fa temps i ara s’ha de fer a corre cuita.

Valoram positivament l’inici del debat però des del Sindicat Docent Alternativa demanam que tengui continuïtat i es fomenti la participació activa de la comunitat educativa.

Per altra banda, ens sentim estafats ja que quan algunes comissions porten una setmana fent feina i aportant idees ens assabentam que no hi haurà l’increment en plantilles docents ni la reducció de ràtios que fa tant de temps que demanam i que en aquesta situació pensam que és més necessària que mai.

En definitiva, el debat és necessari i enriquidor, però no es pot pretendre establir modificacions definitives en el sistema educatiu en dues setmanes i sense una important millora en els recursos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *