I la pública, què?

Ja fa un mes que ha començat el nou curs escolar i mentre la Conselleria ens despista amb els marcatges i els convenis per impartir la religió islàmica a les aules, negocia millores econòmiques amb l’escola concertada just ara que venen eleccions. I la pública què? No mereix millores?

Des del Sindicat Alternativa Docent volem recordar que els docents i alumnes de l’escola pública també tenim reivindicacions que encara no s’han solventat i són més urgents que controlar si arribam a les 8 o a les 8:10 a treballar.

Què passa amb l’acord de millora de l’ensenyament públic, que va comunicar amb màxima solemnitat el Conseller abans de les eleccions autonòmiques? Què passa amb la llista de reivindicacions que tenim de fa anys:

  • Per què les ràtios són excessives i en ocasions superen els límits legals?

  • Per què no hem retornat a les 18 i 23 hores lectives?

  • On és l’equiparació dels complements amb les Illes Canàries?

  • Per què els majors de 55 anys no han recuperat la reducció horària?

Encara hi podem afegir altres qüestions pendents: la LOMQE segueix vigent, l’afonia encara no és considerada malaltia professional si no hi ha nòduls, els nostre poder adquisitiu no s’ha recuperat…

És evident que per a la gran majoria de reivindicacions és necessària una forta inversió econòmica i amb uns pressupostos prorrogats des de no recordam quan, la Conselleria i el Govern de les Illes Balears tenen l’excusa perfecta per insistir en el fet que no hi ha fons disponibles.  A més, fa pocs dies que el Govern Central ha anunciat, aprofitant les eleccions del 10-N, que es podran entregar als governs autonòmics les quantitats que estan esperant. Per tant; si no hi ha partides econòmiques per a la pública, tampoc no en deuen tenir per a la concertada, o ens enganen?


I la premsa diu…

https://www.dbalears.cat/balears/2019/10/11/331915/sindicat-alternativa-demana-escola-publica-mereix-millores-despres-acord-amb-concertada.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *