Decret d’escolarització: sumant mancances

El passat mes de novembre,des del Sindicat Alternativa ja vam advertir d’algunes de les mancances en el projecte de Decret d’escolarització. 

Hem vist finalmet com aquest proper curs hi haurà 3 zones escolars a Palma amb grans diferències entre això. Aquest aspecte ens preocupa perquè sembla que el curs 2025-2026 ja tendrem la zonificació única i això és factor agravant de la segregació escolar, que fa anys que denunciam.

La recuperació del punt per antic alumne del centre és una aposta clara per l’escola concertada. S’ha de tenir en compte que l’alumnat nouvingut al sistema educatiu balears s’incrementa cada curs i que, per tant, aquesta mesura només beneficiarà els centre privats concertats. 

Ja vam advertir també ,durant la passada legislatura i ara ho tornam a fer,  de l’error de la concertació de centres de 0-3 ja que això ens ha duit a tenir escoletes de la xarxa complementària vinculades a un centre concertat concret.

En definitiva, és un despropòsit perquè promou la segregació i implicarà una despesa al pressupost enlloc de fer front a la reducció de ràtios i millora de les infraestructures, com fa anys que reclamam. 

Des d’Alternativa sempre defensarem l’ESCOLA PÚBLICA, de tots i per a tothom!

Consulta aquí el procés de tramitació i els diferents esborranys

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *